Klantverhaal van Marco Keim

Klantverhaal Matina Fidder

Marco Keim is sportman in hart en nieren. Hij is zijn hele leven al actief in sporten zoals voetbal en hockey, en hij loopt sowieso veel. Vanuit zijn sportachtergrond is hij geïnteresseerd in hoe je spieren goed kunt trainen. Sinds de zomer van 2018 doet hij fit20. Hij vindt fit20 een ongelofelijk effectieve manier om sterker te worden. Marco licht het graag toe:

“In de meeste sport en beweging train je niet specifiek je spieren. Bij fit20 train je al je spieren, niet alleen de grote maar ook de kleinere spiergroepen. En al ben je sportief en fysiek aangelegd, je hebt toch aanwijzingen nodig om de fit20 oefeningen écht goed te doen. Dat scheelt zoveel! Na al die tijd dat ik train heb ik nog steeds veel aan de begeleiding van de personal trainer. Je voelt meteen dat de oefening beter gaat.

Voor mijn werk reis ik veel. Mijn leven is daarom zeker onregelmatig te noemen. Door de wekelijkse afspraak voor de fit20 training heb ik in ieder geval regelmaat in mijn sport. Ik voel me nog altijd jong, maar ik merk toch dat met het ouder worden mijn spierkracht afneemt. Vanaf je 25e jaar verlies je ongeveer 1% spiermassa per jaar! Nu ik actief train houd ik mijn spierkracht weer op peil. Ik word weer sterker en mensen zeggen dat mijn houding beter is. De trainers houden mijn resultaten bij in een trainersapp en daarop zie je dat er progressie is.

Naast fit20 blijf ik actief met veel lopen en met teamsport. Op dit moment speel ik nog actief hockey bij de veteranen Bloemendaal. Daar ben ik veruit de oudste van mijn elftal, maar zeker niet de minst fitte! Ik denk dat de fit20 training daar aan bijdraagt.

Na afloop van de training voel je je lekker. Het is wel kort maar echt zwaar, je merkt duidelijk dat je hard gewerkt hebt. De ruimte is rustig en prettig en de sfeer is altijd goed. Ik train meestal bij Nathalie, maar heb verschillende trainers ervaren. Het zijn allemaal sympathieke en sportieve mensen die goede kennis hebben van de training. De trainer stimuleert je zodat je het beste in jezelf naar boven haalt.

Ik raad anderen dan ook van harte aan om fit20 te gaan doen. De training is super gemakkelijk in te plannen. Doordat het zo kort is en je je niet hoeft om te kleden is er absoluut geen drempel om te gaan. Als je krachtig bent voel je je veel lekkerder dan wanneer je je lichaam met de jaren ziet uitzakken.

Mensen zeggen wel eens dat ze fit20 prijzig vinden. Maar zelf heb ik al verschillende abonnementen bij sportscholen gehad. Vaak vond ik het geestdodend om lang in een sportschool te zitten. Dan ging ik een tijdje niet of ik zei het abonnement weer op… fit20 kan ik gemakkelijk nog 10 jaar volhouden.