Moeder en zoon in één bedrijf...werkt dat?

Klantverhaal Ellen Geersing

Moeder en zoon in één bedrijf...werkt dat?

Nicolette van Brouwershaven werkt als fit20 studiomanager voor haar zoon Willem van Brouwershaven die fit20 franchiseondernemer is. Willem heeft meerdere fit20 studio’s waaronder twee in Haarlem. Nicolette vertelt hun bijzondere verhaal.

Eigenlijk is onze samenwerking al vanaf het eerste moment goed. Willem kwam ongeveer 4,5 jaar geleden bij ons en zei: ¨Pap, mam, ik weet wat ik wil.¨ Hij was net klaar met de Johan Cruyff academy (waar topsporters een fulltime HBO-studie met hun sport kunnen combineren) en was op zoek naar werk waar hij zijn talent in kwijt kon. Hij had zich goed in de fit20 training verdiept en vroeg of wij hem wilden helpen met zijn plannen. CEO Walter Vendel kwam toen bij ons thuis voor het eerste gesprek en hij heeft geholpen met een pand vinden. Daardoor kregen wij er alle vertrouwen in.

Vanaf het begin heb ik zelf bij Willem getraind in fit20 Haarlem en ik merkte al snel wat een ongelofelijk effectieve training dit was. Ik voelde me zo goed, ik werd veel fitter en had minder last van mijn knieën. Dat wenste ik andere mensen ook toe. In 2018 kreeg ik meer tijd omdat ik ben gestopt met mijn eigen bedrijf. Willem had toen al twee groeiende studio´s en belde mij ‘out of the blue’ met het voorstel om voor hem te gaan trainen! Ik wist niet wat ik hoorde en had wel twijfels. Moeder en zoon in één bedrijf?

Toch leek het me meteen leuk. Ik werk ontzettend graag met mensen, ben een echt mensen-mens. Willem zag dat ik een andere doelgroep zou aantrekken dan hij, net wat hij graag wilde. Hij heeft mij in de praktijkfase van de fit20 opleiding ontzettend goed begeleid en ik heb veel van hem geleerd.

Het geheim van onze samenwerking is dat Willem meteen vanaf het begin zakelijk en privé goed gescheiden heeft gehouden. ¨Mam, thuis luister ik naar jou, maar in de studio ben ik de expert.¨ En ik liep wel eens op mijn tenen hoor, want voor je kind wil je het toch zo goed mogelijk doen, die wil je zo goed mogelijk helpen. Klanten vinden het allemaal geweldig, onze samenwerking, we krijgen veel bijval.

Ik zou het anderen ook aanraden om met een familielid in één studio te werken, zolang je maar eerlijk tegen elkaar blijft. Willem moet natuurlijk wel eens sturen en dan denk ik: ¨Maar dat heb ik toch met goede reden gedaan.¨ Zulke momenten spreken we zorgvuldig door en dat werkt goed.

Inmiddels sta ik met veel plezier twee dagen per week zelf training te geven. De studio groeit nog steeds. Ik krijg veel energie van mijn klanten. Wat mij boeit is dat ik jong en oud bij fit20 kan trainen. Sommige klanten zijn herstellende van een ziekte en kunnen in het begin weinig. In de loop van de tijd zie je ze sterker worden. In het begin kunnen ze bij wijze van spreken niet eens een propje van de grond op rapen en later kunnen ze zelfs weer in de tuin werken. Daar doe je het toch voor?

Willem (29) en Nicolette (57) van Brouwershaven